ACTUEEL er zijn op dit moment nog geen nieuwe lezingen gepland. Heb je een idee, plan of vraag, laat het me weten via: info@miriamwindhausen.nl

ARCHIEF aan onderstaande activiteiten mocht ik een bijdrage leveren.

13 mei 2023: De Domijnen Sittard, Prof. dr. Timmersstichting i.s.m. Archief De Domijnen. De kunst van het bewaren. Symposium over de erfgoedwaarde van kunstenaarsarchieven en -collecties.

12 mei 2023: Arti et Amicitiae Amsterdam, Arti Shuffle / Weduwen en Wezenfonds en TAAK. Nagesprek met Dana Lixenberg over de nalatenschap van haar vader Cyril Lixenberg.

26 april 2023: Kunsthal Rotterdam, CBK Rotterdam/Art Office: De kunst van het nalaten #2. Presentatie Stappenplan Kunstenaarsnalatenschap en presentaties van Anne-Marie Rietschoten over de nalatenschap van Madeleine Berkhemer / Erna Kortlang, notaris en auteur van Hoe lang zullen ze leven? Vijftig vragen over erfenis en nalatenschap / Miriam Windhausen / Lena van Tijen met de column ‘De kunst van het achterlaten’.

17 april 2023: Sculpture Network Europe/Online Club: The Artist’s Legacy

23 november 2022: CBK Rotterdam/Melly: De kunst van het nalaten #1. Introductie aan kunstenaars, betrokkenen en erfgenamen, met paneldiscussie.

13 oktober 2022: Collectie De Groen Arnhem: Should it Stay or Should it Go?, i.s.m. Janneke Bergmans en Arno de Blank. Presentaties van Henri van Ommen over de nalatenschap van zijn broer Bert van Ommen, en van Janneke Bergmans over de nalatenschap van haar partner Raoul Teulings. Introductie aan kunstenaars, betrokkenen en erfgenamen, met paneldiscussie.