Inventariseren;

overzicht is de basis

 

“Soyez réglé dans votre vie (…), afin d’être violent et original dans vos œuvres.” _Gustave Flaubert

Veel kunstenaars houden op de een of andere manier bij welke werken ze hebben gemaakt en waar deze zich bevinden. Maar niet altijd is dat overzicht compleet. En is het voor een ander ook toegankelijk en helder? En is het digitaal?

Voor goed beheer van een collectie is een helder overzicht onontbeerlijk. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden op de markt, van eenvoudig tot zeer uitgebreid.

Voor kunstenaars en beheerders van nalatenschappen is Artchive ontwikkeld. Artchive is een eenvoudige, betaalbare en gebruiksvriendelijke online applicatie om kunstwerken te registreren volgens de basisvereisten: Een foto, inventarisnummer, maker, titel, jaartal, techniek, afmetingen en standplaats. Aangevuld met praktische velden als literatuur en opmerkingen.

Heeft u behoefte aan een meer uitgebreide registratie, dan adviseer ik u graag over andere mogelijkheden.

Als u een collectie gaat inventariseren kan dat ook het moment zijn om de opslag van de werken te verbeteren. Dit kan ruimte (en geld) besparen, maar vooral de veiligheid van de werken ten goede komen. Graag kijk ik met u mee hoe u nu en in de toekomst de kans op schade kunt beperken. Dat geldt voor tekeningen, schilderijen en sculpturen, maar zeker ook voor kwetsbare kunststoffen en dragers als video, film en fotografie.

Wilt u gebruik maken van Artchive, meer informatie over het registreren van een oeuvre of opslag- en conservering, neem dan contact met mij op.

 

Inventariseren

Inventarisatie van de nalatenschap in het atelier van beeldhouwer Tom Waterreus (1944-2021) in Zwolle.

Advies over mogelijkheden om delen van de collectie te schenken.

Advies over behoud en beheer.

 

 

 

Inventariseren op locatie en tegelijkerijd inpakken van de werken voor transport. Registratie is een essentiële voorwaarde om een collectie goed te kunnen beheren.

Registratie van de werken is vaak ook het moment om de opslag te verbeteren. Ik geef advies over praktische en veilige oplossingen.